Vina Barić proizvodi samo visokokvalitetna i vrhunska vina. Uz nanoviju tehnologiju, ipak kvaliteta vina proizlazi iz kvalitetnog grožda. Bere se samo zdravo i zrelo grožde. Nakon berbe strojno se odvaja bobica grožda od peteljke, te se bobice prešaju, nakon čega za bijela vina počinje maceracija mošta, a to znači otapanje i namakanje bobice u vlastitom moštu, da bi kasnije vino bilo jačeg tijela i izražajnijeg okusa.

Nakon toga slijedi fermentacija ili burno vrenje, kada mošt izavri i temperatura mu počne rasti. Groždani slador prelazi u alkohol, a vino počinje dozrijevati. Crna vina za razliku od bijelih, zbog boje, traju duže sa masuljem, a kod nas se to odvija u specijalnim vinifikatorima, opremom koja kontrolira da nema neželjene trpkosti i gorčine iz masulja. Poslije je u bačvama vino prepušteno vremenu da mu podari skladnost za sva naša osjetila, te se samo takvo puni u boce.