regeneracija

Ekologija i održiv razvoj

Netkani tekstil

Tepisi

Regeneracija se bavi recikliranjem tekstilnih materijala i izradom izolacija i zaštitnih podnih obloga, čijom upotrebom se ubrzava i pojednostavljuje proces gradnje te povećava energetska učinkovitost objekata. Također, izradu visokokvalitetnih tepiha temeljimo na vrhunskoj kreativnosti dizajnera i arhitekata čime se omogućuje personalizacija tepiha u okviru prostornih zadatosti svakog projekta, gdje tepih afirmira dotični interijerski identitet.

Pročitaj više

prilaz Dr. Franje Tuđmana 15, Zabok | Radno vrijeme: 0-24

regalerija

Dugi niz godina kao tvrtka podupiremo kulturne događaje, umjetničke projekte i pojedine autore i time dajemo svoj doprinos promicanju hrvatske kulture i umjetnosti.Suradnja s likovnim umjetnicima, dizajnerima i arhitektima je afirmirana još 70-tih godina prošlog stoljeća, već u samim počecima izrade tepiha u Zaboku te uspješno razvijana do danas.

blog

Pročitajte najnovije vijesti vezane uz regeneraciju.

kontakt

Vaše mišljenje nam je važno! Što vam se sviđa, a za što vidite prostor za napredak? Ukoliko imate tehničkih poteškoća, molimo vas da u koracima detaljno opišete kako je problem nastao. Vaše prijave rješavat ćemo redom hitnosti, a u skladu s Uvjetima korištenja i Politikom zaštite osobnih podataka. Zahvaljujemo na vašem strpljenju.

Prilaz dr. Franje Tuđmana 15
49210 Zabok
Hrvatska
Tel. +385 (0)49 225 901
Fax. +385 (0)49 225 906
info@regeneracija.hr

Politika kvalitete

Politika kvalitete, okoliša i zdravlja i sigrunosti na radu predstavlja temeljni dokument tvrtke Regeneracija d.o.o. u upravljanju poslovnim procesima, a koji se očituju i kroz samu misiju tvrtke – Isporučivati inovativna i kreativna rješenja za tople i udobne prostore uz snažan doprinos očuvanju okoliša. Usvajanjem normi ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 i OHSAS 18001:2007 preuzeli smo i obvezu kontinuiranog unapređivanja i poboljšanja sustava upravljanja kvalitetom, sustava upravljanja okolišem i sustavom zdravlja i sigurnosti na radu.

Zaposlenici

Već šezdeset godina Regeneraciju grade naraštaji zaposlenika koji u njoj vide puno više od pukog poslodavca. Tu su mnogi zaposlenici proveli čitav svoj radni vijek. Želja za zaposlenjem u Regeneraciji često je prenošena s koljena na koljeno, pa je tako tvrtka postala drugi dom ne samo pojedincima nego i čitavim obiteljima. Brojna prijateljstva, kumstva pa i obitelji sklopljene kroz dugi niz godina zajedničkog rada, dodatno osnažuju osjećaje pripadnosti i lojalnosti svih zaposlenika, a isto tako traže posebnu brigu tvrtke prema svakom svom članu.

Kupci i dobavljači

Ključ našeg uspješnog poslovanja je dugoročni partnerski odnos s kupcima i dobavljačima. Koristimo priliku da se na ovom mjestu zahvalimo svim našim kupcima što ste nas izabrali za svog dobavljača. Da bi sačuvali Vaše povjerenje i ubuduće ćemo se truditi zadržati visoke standarde kvalitete, fleksibilnosti i pouzdanosti. Također, rado bi se zahvalili Vama, našim dugogodišnjim dobavljačima, koji s nama dijelite svoje znanje i iskustvo te nam kvalitetom isporučenih proizvoda i usluga dajete priliku za izradu proizvoda koje traže naši kupci.

Zaposli se

regeneracija


i zajednica

Briga o odnosima sa zajednicom, načelo je duboko ukorijenjeno u naše poslovanje.

ekologija


i održiv razvoj


Politika održivog razvoja je integralni dio naše poslovne strategije

MISIJA I VIZIJA

Isporučavati inovativna i kreativna rješenja za tople i udobne prostore uz snažan doprinos očuvanju okoliša

regeneracija i zajednica

Briga o odnosima sa zajednicom, načelo je duboko ukorijenjeno u naše poslovanje. Stoga su zaštita okoliša, održivi rast, kultura, donacije, sponzorstva i partnerstva bitan dio naših svakodnevnih napora. Svjesni smo svojih odgovornosti u zaštiti okoliša i potrebi osiguranja održivog razvoja. U potpunosti slijedimo sve hrvatske i međunarodne zakone i propise. Primjenom ekološki prihvatljivih materijala i tehnologija te stalnom edukacijom zaposlenika, kontinuirano smanjujemo količine svih emisija koje nastaju našim djelovanjem. Svojim poslovnim aktivnostima u području recikliranja tekstilnih materijala, dajemo snažan doprinos očuvanju okoliša i održivom razvoju. Niz godina podupiremo kulturne događaje, umjetničke projekte i pojedine autore i time dajemo svoj doprinos promicanju hrvatske kulture i umjetnosti. U cilju daljeg promicanja kulturnih i tradicijskih vrijednosti našeg društva otvorili smo RE-Galeriju, kojom otvaramo prostor umjetnicima i kreativcima da izlože svoje radove. Želimo da naša poslovna budućnost bude spoj kulture, umjetnosti i industrije. Ponosni smo što smo kroz dugi niz godina imali priliku sponzorstvima i donacijama poduprijeti čitav niz sportskih događaja, klubova i natjecatelja, a to ćemo rado činiti i u budućnosti.

ekologija i održiv razvoj

Politika održivog razvoja je integralni dio naše poslovne strategije. Smještaj naših proizvodnih kapaciteta uz sam centar grada, u državi koja je izrazito usmjerena na turizam i poljoprivredu, postavljaju smanjenje emisija u okoliš kao jedan od primarnih ciljeva našeg poslovanja. Osim što u proizvodnim procesima koristimo isključivo materijale neškodljive ljudima i okolišu, težimo minimalizirati potrošnju svih vrsta energenata. Ključni energenti za našu proizvodnju su prirodni plin i električna energija u potpunosti dobivena iz obnovljivih izvora. Uz to što smo, u skladu sa suvremenim trendovima, visoku ekološku svijest naše tvrtke ugradili u organizaciju proizvodnih procesa po načelima održivog razvoja, želimo tradiciju, znanje i iskustvo u prikupljanju i recikiranju tekstilnih materijala staviti u funkciju ukupnog gospodarenja otpadom.

Netkani tekstil

U pedeset godina proizvodnje netkanog tekstila u Regeneraciji izrađeni su različiti proizvodi koji su ugrađeni u ceste, željeznice, aerodrome, luke, odlagališta otpada, automobile, brodove, nemještaj, madrace, odjeću, obuću, tvornice i domove diljem svijeta.

Godišnje u Regeneraciji prerađujemo 8.000 t tekstilnih vlakana i proizvedimo oko 30.000.000 m2 različitih netkanih tekstila. Pojedinačno, najvažniji proizvod je Malerabdeckvlies u kojem smo evropski tržišni lider.

tehnologija

1. IGLANJE

- učvrščivanje iglanjem različitih filčeva površinske mase 60 – 1000 g/m2 do širine 6,0 m

2. KALANDRIRANJE

- površinska temička obrada iglanih filčeva i kalibriranje na debljine 0,2 – 10 mm, u širini do 5,3 m

3. TERMIČKO UČVRŠČIVANJE

- učvrščivanje netkanog tekstila djelovanjem određene temperature na vezivno vlakno (BI-CO), površinske mase 60 – 1000 g/m2, debljine 0,5 – 10 cm, u širinama do 2,5 m

4. KAŠIRANJE

- spajanje različitih materijala (netkani tekstil, tkanine, PE-folije,…) pomoću ljepljivog praha (LDPE, HDPE, EVA CoPES) u širinama do 2,0 m

5. FORMIRANJE IZOLACIJSKIH CIJEVI

- formiranje izolacijskih cijevi iz kaširanih materijala promjera ¼ " – 5“ i duljine 2,0 - 25 m

6. MJERENJE I PAKIRANJE

- prematanje i mjerenje netkanih tekstila u role, širine do 2.0 m, dužine do 100 m te pakiranje na palete.

proizvodi i primjena

1. ZAŠTITNI MATERIJALI U GRAĐEVINARSTVO

 • zaštitne podne obloge (MAV)
 • izolacijski netkani tekstili za podove i krovove
 • 2. IZOLACIJE U GRAĐEVINARSTVU

 • izolacijske cijevi za cjevovode, klima uređaje, centralna grijanja, priključne vodove, za zvučnu i termo izolaciju
 • 3. NISKOGRADNJA

 • geotekstili za armiranje slabo nosivog tla prilikom izgradnja cesta, željezničkih pruga, za uređenje pokosa i nasipa površinske mase 200-500 g/m2, širine do 6m, PES ili PP
 • geotekstili za izgradnju tunela (B2)
 • 4. INDUSTRIJA NAMJEŠTAJA

 • iglani ili termofiksirani filčevi (regenerat) za tapecirani namještaj i madrace
 • termo-vata (PES, VUNA, PAMUK) za tapecirani namještaj i madrace
 • 5. AUTO INDUSTRIJA

 • iglani ili termofiksirani filčevi (100 – 1000 g/m2) izrađeni iz regeneriranih ili PES vlakana, širine do 6 m, koji se koriste kao podloga za tepihe u unutrašnjosti automobila, zvučnu i termoizolaciju motornog, putničkog i prtljažnog prostora
 • 6. FILTRACIJA

 • filteri (100-500 g/m2) za zrak i tekućine
 • 1. Dizajn

  Inspirativno okruženje motivira naš tim dizajnera da kreira najbolja rješenja za Vas

  2. Bojanje

  U vlastitoj bojadisaoni nudimo bezgranične mogućnosti bojanja vune, a u standardnoj ponudi nalaze se 192 boje

  3. Projekcija skice na platno

  Razrada skice, njeno prenošenje na platno i priprema za početak izrade

  4. Ručno taftanje

  Fascinantna preciznost i vještina vrhunskih majstora ručne izrade tepiha

  5. Dorada

  Lateksiranje, šišanje, urezivanje i fina dorada zadnji su dodir prije finalizacije Vašeg tepiha

  6. Gotov tepih

  U skladu s arhitekturom prostora

  Na tržištu smo se pozicionirali kao proizvođač isključivo vunenih tepiha jer smatramo da je upravo vuna materijal koji pruža osjećaj ugode, mekoće, komfora te stapanja s prirodom, a nadasve luksuza.

  Uz opremanje poslovnih objekata, državnih i javnih institucija te privatnih prostora, glavno tržište predstavljaju turistički objekti, u koje su, s ponosom možemo reći, ugrađeni tepisi Regeneracije duž obale od Umaga do Cavtata kao i u brojnim hotelima na kontinentu.

  Zamah dizajna koji sada pokrećemo u Regeneraciji usmjeren je na stvaranje veće dodane vrijednosti kroz dizajn autentičnih tepiha. Ovim pristupom omogućujemo personalizaciju tepiha u skladu s prostornim zadatostima interijerskih projekata, čime svaki arhitekt ili dizajner može oblikovati tepih prema specifičnim elementima prostornog identiteta.

  Upravo u ovom segmentu vidimo našu priliku da tržištu zaista ponudimo nešto posebno, nešto što može biti ili moderno ili tradicionalno ili pak istovremeno može spajati ove dvije osobine, a u skladu s arhitekturom prostora i željama naručioca.

  Google Maps Generator by embedgooglemap.net